za. aug 13th, 2022

Voorne Post

Actueel nieuws uit Voorne

Van Truffelkaas en Zelfbeheersing..

2 min read


Ik doe nog steeds de boodschappen op fiets. Ruud gaat maar zelden mee, wordt een beetje oud, maar is nog te lief om hem weg te doen. Op zaterdag ga ik tegenwoordig al weer een week of vier naar de markt. Eigenlijk sinds ik heb ontdekt dat er één kraam is waar ze n elke week postelein hebben en bovendien erg lekkere zoete aardbeien.


Met de postelein maak ik Ruud blij (nergens te koop in de supermarkten) en de aardbeien zijn zo lekker dat ik niet meer persé naar Gijs in Vierpolders hoef. Ik ben tenslotte ook geen twintig meer. Dwalend over de markt ontdek ik verder Amsterdamse leverworst met stukje spek, lekkere kleine biefstukjes en kaas, zodat ik nu elke week met een volle tas aan de fiets terug kan naar de Jan Blankenstraat. Zaterdag voor het eerst iets gekocht wat we nooit eerder gegeten hebben: truffelkaas…laat dat nou hartstikke lekker zijn! Die houden we erin.


Als supermarkt kies ik meestal de Albert Heijn op het Evertsenplein, da’s maar net even om de hoek de Rijksstraatweg op rijden. Maar soms zijn er aanbiedingen bij andere supers die erg aantrekkelijk zijn. Zo ging ik deze week naar één van de twee goedkope supermarkten in Hellevoetsluis aan de andere kant van het Kanaal. Meer mensen kozen daar ook voor, kortom het was goddeloos druk en er rijden mensen met hun karretje tegen het mijne, kinderen gillen en rennen door de winkel en één duidelijk ouder echtpaar gedraagt zich vreemd. De man parkeert  het wagentje midden in het winkelpad en zet zijn vrouw erbij, eigenlijk er tegenaan, Zelf gaat ie dan voor een rek staan en blijft daar minuten op dezelfde plek staan, om alles goed te bekijken, of om te verhinderen dat andere klanten het ook kunnen  zien. Het overkomt met in totaal drie keer dat het winkelpad versperd wordt door de vrouw en de man (ook nog een lange man) de waren onbereikbaar maakt.   Wat ik het het liefst zou doen, is de man vanachter bij zijn broeksband pakken en hem hem zo mijn wagentje in trekken.  Maar ja, mensen zouden me niet begrijpen, de vrouw zou huilen en het personeel zou me de winkel uitgooien. Als de man naar me kijkt produceer ik knarsetandend een glimlach en loop verder.. Over supermarkten, weet je dat veel oudere Hellevoeters uit de Glacis, de Plusmarkt van Trommel aan de Moriaanseweg, nog steeds ‘Wageveld’ noemen?