ma. jul 26th, 2021

Voorne Post

Actueel nieuws uit Voorne

Van Hoeksteen via Hoekstra naar Sinkhole

2 min read

door Leo Blok

Wopke Hoekstra is een geslepen politicus die me een beetje doet denken aan Tariq Aziz, de vicepremier en woordvoerder van het regime van Saddam Hussein.  Terwijl de Amerikaanse troepen dwars door de Iraakse linies wervelden, hield hij met een glimlach en vaak met een sigaar in de mond vol dat de Iraakse troepen de Amerikanen op alle fronten versloegen.


Dat doet Wopke nu ook: hij verzint verhalen dat Omtzigt medische hulp nodig heeft, dat er helemaal geen crisis in het CDA is en dat er geen CDA leden de kant van Pieter zullen kiezen. Terwijl opiniepeilers voor een eventuele lijst Omtzigt 25 tot 30 zetels voorspellen (twee keer zoveel als het CDA heeft) en de leden om een speciaal congres vragen.  Dat komt er ook in september en dat verklaart nu precies het gedrag van Hoekstra die ook al wel door sommigen Wanhopige Wopke wordt genoemd.


 Als je zo oud bent als heb je veel politieke geschiedenis meegemaakt.  Zo herinner ik me een historisch CDA-congres, ruim tien jaar geleden toen het CDA gekozen had voor een regering met gedoogsteun van de PVV. Daar wilden de leden zich ook graag over uitspreken. De leiders van het CDA waren toen Maxime Verhagen – ondertussen gedumpt als ambassadeur van Limburg wegens een integriteit schandaal, verder Henk Bleker, de gefrustreerde boer die openlijk toegaf bij de laatste verkiezingen op Baudet te hebben gestemd, en niet te vergeten Camiel Eurlings, die zo vaak flaters als zijn vriendin sloeg – Allen inmiddels in de vergetelheid, maar zij waren wel degenen die met emotie en tranen het congres overtuigden om met de PVV samen te werken. We weten allemaal hoe dat afliep.


Met die beïnvloeding zijn Hoekstra en ook Ploumen hard bezig. Het komende congres moet een voortzetting van de zittende macht van Kerk en Kapitaal mogelijk maken. Gelukkig hebben de Christenen van die Unie al geconcludeerd dat zij daar geen bijdrage aan zullen leveren. Maar het CDA dan? Met de onbesproken integriteit van het Hellevoetse CDA met mensen als Cilia Meerman en Hans van der Velden kan ik me niet voorstellen dat het congres voor machtspolitiek kiest.  Ik ben trots op CDA-jongeren als Wietze Rijkeboer, die begrijpen dat CDA in hun ogen geen Christelijke politiek meer voert. 


Dit is een unieke kans voor de Christelijke politiek in Nederland om schoon schip te maken met vriendjespolitiek, leugens en kiezersbedrog. Christenen die de mensen als Sywert en anderen de Tempel uitschoppen en zo het vertrouwen van de kiezer na dit kabinet met leugens en geheugenverlies weer vertrouwen in de politiek te geven