2 juni 2023

Voorne Post

Actueel nieuws uit Voorne

Nieuws uit de bibliotheek

2 min read
Alle nieuws voor de komende tijd

In de 7 vestigingen van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta worden elke maand tal van interessante workshops, lezingen, spreekuren, films en jeugdactiviteiten georganiseerd. Aanmelden kan via de website van de bibliotheek www.bzhd.nl of bij de balie in één van de 7 vestigingen.

Excursie naar Antwerpen
Geniet op 8 oktober van een dagje weg naar Antwerpen en bezoek het Middelheimmuseum en het Museum van Schone Kunsten. Aanmelden kan t/m woensdag 21 september. Het Middelheimmuseum is een speciale plek waar kunst en natuur hand in hand gaan. Het Koninklijk Museum van Schone Kunsten Antwerpen is een museum waar je zeven eeuwen kunst van Vlaamse primitieven tot expressionisten en wereldberoemde meesters kan zien. De bus heeft verschillende opstapplaatsen in Stellendam, Oude-Tonge en Middelharnis. Van 8:00 tot 16:30 uur ben je compleet onder de pannen. De excursie kost €60,- inclusief busreis en tickets voor het museum. Aanmelden kan t/m woensdag 21 september.

Kinderboekenweek
Vanaf woensdag 5 oktober is het Kinderboekenweek. De Kinderboekenweek is dit jaar Gi-ga-groen! Daarom lezen we tijdens de Voorleesclub op 5 oktober voor uit het boek ‘De Boomhut’ in Bibliotheek Middelharnis. Dit boek heeft betoverende illustraties, waarin tweeberen grote avonturen beleven in een boomhut. Daarna gaan kinderen aan de slag om zelf een mini boomhut te maken om thuis in een plant te hangen. Op woensdag 12 oktober wordt er voorgelezen uit ‘Anansi de Spin’, die alle records verbreekt in een touwtrek wedstrijd! Beide Voorleesclubs zijn van 15:00 tot 16:00 uur en zijn gratis.

Biebcollege rampjaar
Oktober is de Maand van Geschiedenis met dit jaar als thema ”Wat een ramp”. Daarom is er op donderdag 6 oktober een biebcollege over het rampjaar 1672. Waarom vielen de legers van de Franse koning Lodewijk XIV de Engelsen en de bisschoppen van Munster en Keulen de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden aan? Hoe ging het volk hiermee om en wat voor gevolgen had dit voor het land? In dit biebcollege van Maritiem historicus Anne Doedens krijg je hier alles over te weten. Dit biebcollege is van 20:00 tot 22:00 uur in Bibliotheek Hellevoetsluis (in Cultuurhuis Nieuwe Veste) en is gratis te volgen.

Film Les Plus Belles Annees d’une Vie
Geniet van een heerlijke filmmiddag in het Cultureel Centrum De Man in Oostvoorne. Op maandag 3 oktober draait hier de film ‘Les Plus Belles Annees d’une Vie’. Een mooie film over twee geliefden. Hun onverwachte romance ontroerde in de filmklassieker Un homme et une femme. Nu ontmoeten Anne en Jean-Louis elkaar weer en gaat hun verhaal verder waar het stopte, vijftig jaar eerder. De film duurt van 14:00 tot 16:00 uur en is €5,- voor leden en €7,50,- voor niet leden.