do. feb 25th, 2021

Voorne Post

Actueel nieuws uit Voorne

Met korting aan een relatie…

2 min read

Er is een winkel in Hellevoetsluis die maar één dag per week open is, en dan ook nog alleen om bestellingen af halen. Dat is de winkel van Ton en Jolanda Schuijffel, die zich gespecialiseerd hebben in het inkopen van partijen vlees, vis en groente. Ik kocht er vanmiddag nog een kilo varkensmedaillons voor nog geen tientje. Ook op het gebied van frisdrank per tray is nergens een goedkopere winkel te vinden. Ook grote 2 kilobakken kant en klare nasi gaan als een speer Dat betekent dat Ton en Jolanda veel klanten hebben en ook dat assortiment wekelijks wijzigt met nieuwe aanbiedingen.


Dat leidt tot lange rijen wachtende klanten door de corona ( er mag immers maar één persoon tegelijk de winkel) Via geleide hekken – net als de oliebollenkraam – sta je dan op je beurt te wachten.  Ook afgelopen zomer, toen er nog geen sprake was van mondkapjes en corona, stonden er lange rijen in de stralende zon te wachten. En wat gebeurt als je met zo’n 25 wachtenden in het zonnetje staat? Juist, dan knoop je gesprekken aan en als dat gesprek leuk is, wat dan? Ik ken twee jonge vrijgezellen die samen in de rij stonden en spontaan verliefd werden.  Nog voor de corona crisis hadden ze al een relatie en nu wonen ze samen. Ze hoeven niet de deur uit, ze hebben genoeg aan elkaar. Dat vind ik (romantisch oud vrouwtje) een geweldig leuk verhaal..


Wist niet dat het nog gebeurde, in het zonnetje verliefd worden.. Het is er steeds elke week druk en wie ook wil weten wat er elke week in de aanbieding is, moet op Facebook maar eens zoeken naar  Goedkoop vlees vis en gevogelte.  Over zeven weken is het voorjaar, je weet maar nooit hoe je met een goedkope aanbieding verliefd kan worden.

Luus