14 april 2024

Voorne Post

Actueel nieuws uit Voorne

Maanlichtwandeling

1 min read
‘Nacht van de Nacht (Kees Ribbens)

Op donderdagavond 2 februari 2023 organiseert stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis een wandeling bij volle maan. Deze dag is het bijna volle maan en een unieke kans om de verdedigingswerken te bekijken bij maanlicht. Er wordt om 19:15 uur verzameld en om 19:30 uur start de wandeling. De maan zal (bij een heldere hemel) zorgen voor een geheimzinnig uitziend landschap. Tijdens de wandeling vertelt men u graag over een aantal bijzondere objecten. Daarbij kunt u een “uniek donker moment” ervaren.


Na afloop is er warme chocolademelk met slagroom. Daarbij wordt er een korte film vertoond over de Eerste Wereldoorlog. Hoewel Nederland neutraal was, waren soldaten gedurende vier jaar uit hun dagelijks leven gehaald om paraat te staan in het geval Nederland zou worden aangevallen. Dit had dus de nodige impact op het dagelijkse leven in Nederland, maar ook voor het plattelandsleven op Voorne en Putten. De aanleiding voor de “Grote oorlog” zal met dit stukje film worden belicht.


Deelnemers dienen zich in te schrijven via de site www.fronttaal.info ondeer activiteiten, of een e-mail te sturen naar info@fronttaal.info of te bellen naar: 06 – 312 54 909. De kosten voor deze wandeling bedragen € 4,00. Als u meer wilt weten over de activiteiten van stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis, dan kunt u op de site www.fronttaal.info meer informatie vinden.