25 september 2023

Voorne Post

Actueel nieuws uit Voorne

Hoe Hellevoetsluis de verkiezingen verloor…

2 min read
Het Vrije Woord

Laten we gewoon eerlijk tegen elkaar proberen te zijn. Daar hou ik van. De grootste gemeente binnen Voorne aan Zee met ruim 40.000 inwoners (de andere twee hebben er samen 30.000) is de regie over er gebeurt en wat er gaat gebeuren in Voorne aan Zee volledig kwijtgeraakt. Natuurlijk hebben Hellevoetse wethouders nog wel 3 plaatsen in het College van 7, Brielle heeft er 1 Westvoorne ook 1 en de laatste twee komen niet eens uit Voorne.  Maar het college moet wat zij uitstippelen nog wel door de gemeenteraad zien te krijgen. En daar hebben Hellevoeters maar 9 zetels van de 35 terwijl Brielle en Westvoorne er elk 13 hebben. Hellevoetsluis verloor dus de macht terwijl IBV en VVD die altijd wel gehad hebben en daar nu ook op rekenden.


Een schoolvoorbeeld
Het opkomstpercentage van 38% voorspelde al niet veel goeds en voor Hellevoetsluis lag dat zelfs nog lager. De Hellevoetse kiezer was óf niet geinteresseerd, óf men dacht wij zijn toch de grootste, wat kan ons nou gebeuren.Nou; dit dus! Wel komt er nu een school van 4,2 miljoen terwijl andere scholen op Voorne  dringend onderhoud nodig hebben. Vandaar de 6 insprekende en verontwaardigde scholen. Maar daar was de verlossende raadsbreed gesteunde motie die het college opdroeg om te kijken naar een andere (Brielse) vestigingsplaats die een permanent karakter zal hebben. Dat betekent niet dat de school minder gaat kosten.  Wel wekt het de indruk dat de school niet alleen voor Brielse kinderen bedoeld is. Dat doet me denken aan de jaren zestig toen je voor hoger onderwijs (HBS) alleen in Brielle terecht kon. Brielle was de belangrijkste plaats op Voorne en is nu weer op weg om een centrale plaats binnen Voorne aan Zee in te nemen


Vragen
Er rijzen bij mij verschillende vragen. Wat doet de oppositie om de sluiting van de Barbershop tegen te houden, want niemand behalve de bedenkers van het experiment heeft behoefte aan een afhaalplek – Wat doet de oppositie om de onderhoudsproblemen op de scholen in Voorne aan Zee op te lossen?  Wat doet GroenLinks om zichzelf naar buiten te laten zien?  Als er alleen publicaties van de PvdA veschijnen maakt dat een verkeerde indruk. Hellevoetheft alles van gratis parkeren tot een aantrekkelijke vesting.  Wie binnen de gemeenteraad komt op voor de Hellevoetse belangen? Want Voorne ligt aan zee, maar Hellevoetsluis aan het Haringvliet.  Ik maak me zorgen…Morgen stuur ik een lijst vragen aan Ben van Stijn en ik hoop dat zijn antwoorden mijn zorgen wegnemen..Make Hellevoet Great again!