vr. dec 9th, 2022

Voorne Post

Actueel nieuws uit Voorne

Geen vrolijk huwelijk…

2 min read

Door Lucie Schepers

De zon schijnt volop en in stap dan ook in een opperbest humeur op de fiets voor de boodschappen. Eenmaal met mijn winkelwagentje onderweg, zie ik een echtpaar waarbij beide partners de mondhoeken strak naar beneden geborduurd hebben.

De man voelt af en toe aan zijn voorhoofd, en kijkt gekweld. ‘Had je maar  niet moeten zuipen‘ zegt zijn vrouw en kijkt hem strak aan. De man knikt gelaten en sjokt verder. De vrouw duwt het wagentje. Mogelijk is die inspanning voor de man net iets te zwaar. Als ze  in de buurt van de kast met gekoelde drankjes komen, opent de man de deur, haalt er een flesje cola uit , zet het aan zijn mond en klokt het in één keer voor driekwart leeg in zijn mond. Als zijn vrouw naar kijkt zet ie verklarend: ‘ik had een smaak in mijn bek, of er een kameel in heb leggen jongen‘ vervolgens laat ie er een flinke boer achteraan. Zijn vrouw kijkt hem vernietigend aan, maar ik moet grijnzen om de mij onbekende uitdrukking over de kameel. De man kijkt verontschuldigend en biedt haar het flesje aan: ‘ook een slokje?’ zegt ie vriendelijk. ‘Uit dat flesje waar jij al met je vieze bek aan gelebberd hebt? Nee, dank je’.  De gezichtsuitdrukking van de man verandert nu, en met een nors gezicht vraagt hij zijn vrouw: ‘Vies van me? Heb ik mond en klauwzeer of zo?’Dat zie je bij varkens wel meer’ snauwt de vrouw terug.  Nu is de man het blijkbaar zat, want hij draait zich om en zonder nog om te kijken wankelt hij de winkel uit.  Ik hoop voor de vrouw dat zij de huishoudportemonnee in haar zak heeft, maar of dit huwelijk de gouden status haalt durf ik te betwijfelen