wo. jul 6th, 2022

Voorne Post

Actueel nieuws uit Voorne

Eerste zes ambassadeurs van IBV bekend

2 min read

De kandidaten van IBV allemaal samen

Afgelopen week is de website Inwonersbelang Voorne online gegaan. Deze site met alle nieuws over deze combinatie van lokale partijen is te vinden op www.inwonersbelangvoorne.nl . Belangrijk is dat ook op de site te vinden is wie de zes ambassadeurs  (twee per gemeente) zijn. Deze zes krijgen allemaal een prominente plaats op de kieslijst en misschien zijn het wel gewoon de eerste zes kandidaten van de lijst. IBV is ontstaan uit vier lokale partijen: Inwoners Belang Hellevoetsluis (IBH), Inwoners Belang Gemeente Brielle (IBGB), Inwonersbelang Westvoorne (IBW) en Gemeente Belang Westvoorne (GBW). 


Het lijkt waarschijnlijk dat IBV de grootste partij wordt van de nieuwe gemeente Voorne aan Zee en er wordt al een zetelaantal voorspeld van minstens 16 van de 35 te verdelen  zetels. Dat de eerste zes uit verschillende gemeenten komen laat zien het hen ernst is om écht samen te werken. Uit de zes ambassadeurs komt in ieder geval de lijsttrekker en je hoeft geen kristallen bol te hebben om te voorspellen dat dit Rien Kap zal worden. Als tweede op de lijst zou ik durven wedden op Bert Heijndijk uit Westvoorne..

Bert Heijndijk (westvoorne)

De zes ambassadeurs zijn Rien Kap, Bert Heijndijk, Erik Noordzij (foto), Janneke Kraaijenbrink, Frits de Reus en Johan ‘t Mannetje. Daarnaast zijn er voor mij een aantal IBV kandidaten die voor mij vaststaan om gekozen te worden: Wim Smit en Robert v/d Kooij, uit Brielle, Ummuhan Özoğul-Basin en Dick Bosgieter uit Hellevoetsluis en Jorriena de Jong en Wilfred Borgonjen voor Rockanje. Over een kleine drie weken moet het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst zijn afgerond. Voor Hellevoetsluis is het standpunt dat IBH straks in gaat nemen over de ingediende petitie over ecologisch beheer van de Wallen..

Erik Noordzij

Programmapunten
Door IBV werd een lijst opgesteld van speerpunten om de verkiezingen mee in te gaan. Na een presentatie aan de ledenvergadering zullen doe definitief worden ingevuld.  Daar zijn natuurlijk open deuren bij waar ook anderen dingen zullen willen.  IBV kiest voor Wonen, Economie, Leefbaarheid, Duurzaamheid en Milieu, Ruimtelijke Kwaliteit, Financiën, Cultuur, Veiligheid, Jeugd, Wijk-Kern en Dorpsbeheer, Openbaar Vervoer en Infrastructuur, Gezondheid, Sport & Welzijn, Onderwijs en Samenwerking bij de realisering speerpunten. Dat laatste lijkt een must om Voorne aan Zee echt mogelijk te maken

Samenwerken met anderen