wo. jul 6th, 2022

Voorne Post

Actueel nieuws uit Voorne

Eerste AED’s opgehangen in de openbare ruimte van Hellevoetsluis

1 min read
Wethouder Hans van der Velde heeft op 24 november 2021 de eerste AED buitenkasten opgehangen in Hellevoetsluis. Door AED’s buiten op te hangen in de hele gemeente is een AED dag en nacht bereikbaar voor burgerhulpverleners. De eerste twee buiten-AED’s werden opgehangen in Oudenhoorn. De komende weken komen er ook buitenkasten in andere Hellevoetse wijken en het buitengebied.

Zelf burgerhulpverlener worden?
Een buurt-AED mag vaak alleen gebruikt worden door mensen die opgeleid zijn om te reanimeren. Daarom is het belangrijk dat er voldoende mensen zijn die hem mogen gebruiken en zich aanmelden om opgeroepen te worden bij een melding van hartfalen. Iedereen vanaf 18 jaar kan leren reanimeren door een cursus van ongeveer vier uur te volgen via de Stichting AED-Hulpverlener.

Aanmelden voor  de cursus kan via hellevoetsluishartveilig@hotmail.com. U wordt dan burgerhulpverlener. Als u bent opgeleid, kunt u zich aanmelden bij HartslagNu. HartslagNu is een systeem dat gebruikt wordt door de meldkamer van de ambulancedienst. De meldkamer kan u dan oproepen als iemand in uw buurt een hartstilstand krijgt.