ma. apr 12th, 2021

Voorne Post

Actueel nieuws uit Voorne

De Wereld volgens Vincent Vuurtoren

3 min read

 

De politiek ken geen transferperiode…

door Vincent Vuurtoren

De recente transfers van Sébastien Haller en Lasse Schöne zijn bedoeld om Ajax te versterken. Ten Hag kende Haller uit zijn periode bij FC Utrecht en wist dat dit de spits was die Ajax nodig had. Bewijst dat nu dat Ajax het beste elftal heeft? Nee, het bewijst alleen dat Ajax het meeste geld heeft en dat Ten Hag niet dom is. Scorende spitsen zijn onmisbaar en als je die nodig hebt , koop je ze gewoon. Als je geld hebt..


Ook sommige politieke partijen hebben scorende lijsttrekkers nodig. Hugo de Jonge snapte dat en stapte op, nadat hij slechts nipt van Pieter Omtzigt wist te winnen en in de wetenschap dat Wopke eigenlijk ook achter Pieter stond. Omtzigt: een katholieke socialist..dat is na Jo Cals weinig meer voorgekomen. Lodewijk Asscher stapte vandaag op  en offerde zich daarmee op om de PvdA betere kansen te bieden bij de verkiezingen op 17 maart. Goede en dappere beslissing. Maar is er een vervanger? Aboutaleb zou een prima lijsttrekker zijn, maar wil die uit Rotterdam weg, waar hij mateloos populair is? Het volk begrijpt uitstekend dat zonder Pieter Omtzigt en Renske Leyten nooit het schandaal van de toeslagenaffaire naar buiten was gekomen. Dat is ook de reden waarom het bestuur van het CDA niet zo blij is met Omtzigt. Met hem valt niet te marchanderen en dat is als je op macht uit bent een lastige factor. Al eerder hielp Omtzigt een stelletje geldbeluste CDA prominenten aan de galg in de Optas-affaire in de Rotterdamse haven.. Als straf werd hij daarvoor door het bestuur op een onverkiesbare plaats gezet. Maar zie, bij de verkiezingen kreeg Omtzigt zoveel voorkeurstemmen dat hij ruimschoot verkozen werd.


Sindsdien is Pieter  het geweten van het CDA en andere christenen. Veel christenen worstelen met hun geweten, dat kan hard aan je knagen en je zelfs uit de slaap houden. Niemand minder dan Jezus zelf sloeg de geldwisselaars de tempel uit. Maar hij moest wel aan het kruis omdat eerlijkheid toen al niet meer mocht.. Als er partij zou zijn met Pieter Omtzigt, Ahmed Aboutaleb, Renske Leyten en Jesse Klaver op de lijst, zou ik daar blind op stemmen, want dan wordt de politiek niet langer kapotgemaakt door politici die het eigenbelang en het partijbelang boven openheid en eerlijkheid stellen. Nu is de keuze moeilijk. Daarom is de ministerraad van vanavond zo belangrijk. De misdadige manier waarop de zwaksten in de samenleving werden getroffen door de affaire ,kan niet ongestraft blijven. Het vooroordeel dat mensen met een uitkering of een toeslag geneigd zijn tot frauderen. Geen compassie maar ingebakken wantrouwen. Ik wil u herinneren aan het zelfs door de Amazing Stroopwafels nog gezongen lied ‘De Dievenwagen’ waarin iemand die een brood steelt in de gevangenis wordt gegooid en misdadigers met geld aan de rechtbank ontsnappen. Morgen vertel u meer over het verkiezingsprogamma van de PVV waarin de democratie in Nederland nog verder wordt afgebroken, dan door Trump in Amerika werd gedaan. Mogelijk wordt het dan voor mij ook tijd om een pistool te kopen..