vr. dec 9th, 2022

Voorne Post

Actueel nieuws uit Voorne

De week van Lucie Schepers

2 min read

wekelijkse belevenissen van een huisvrouw

Van Baby’s en Beugels

Ruud en ik hebben nooit geheimzinnig gedaan over waar de kindertjes vandaan komen en waren ook vrij open met seksuele voorlichting. Maar er is een mevrouw bij ons in de straat die dat eigenlijk niet nodig vindt. ‘Ze leren op straat meer dan genoeg, ik hoef ze echt niks te vertellen. ‘ Toch stond haar veertien jarige dochter deze week bij mij in de tuin. ‘Tante Lucie? Ik kijk haar vragend aan. Ze zit blijkbaar ergens mee en giechelt zenuwachtig. ‘Tante Lucie.’ herhaalt ze. ‘is het echt waar dat de kleine baby’s komen uit de zelfde opening waar jongens hem in willen stoppen?’ Ik heb moeite om serieus te blijven kijken, maar ze bedoelt het ernstig. ‘Ja, zeg ik dus. ‘Dat is zo’ Ze knikt en blijft nadenken staat kijken. ‘Is er iets’ vraag ik bezorgd. Ze knikt weer en zegt dan: ’maar zit mijn beugel dan niet erg in de weg?. Tijd voor een goed gesprek denk ik.

Dochters en arretjescake

Mijn dochter, die ook al van lekker eten houdt is eens op zoek gegaan naar een recept voor arretjescake en kreeg van een vriendin die Sandra heet het volgende recept: je hebt er voor nodig, 2 eieren, 200 gram witte basterdsuiker, 4 eetlepels cacao, een zakje vanillesuiker, een pakje margarine of boter en een pak biscuitjes.  Dan ga je de boter smelten, je klopt de eieren los in een kom en doet er de basterdsuiker en de vanillesuiker bij. Dan roer je de cacao er door en vervolgens de gesmolten boter. Tenslotte gaan we de biscuitjes verkruimelen en er door roeren. Het leuke is dat je daarna niet in de oven hoeft te doen, maar het geheel in de koelkast op laat stijven. Van vriendin Irene uit het diepe zuiden kreeg ik nog te horen dat ze daar in het land van de zachte ‘g’ op de meeste feestjes arretjescake serveren, alleen noemen ze het daar Pletsjkes Kook. En omdat dopen in het zuiden nog zeer gebruikelijk is, dopen ze daar Maria kaakjes in de koffie. Ook niet vies, maar als dat van je lepeltje of uit je hand op je schone bloesje valt is het toch even wat minder, want zo goed werkt Vanish nou ook weer niet.  Een heel goede tip kreeg ik van vriend Ben, die me vertelde dat zijn schoonzus in plaats van biscuitjes Bastogne koeken gebruikt. Arretjescake schijnt ook bij een glaasje Schrobbelèr erg lekker te zijn. Ik moet het nog voor de eerste keer maken, maar ik laat jullie zeker weten hoe het smaakte. Echt moeilijk is het recept zeker niet, maar ik hoor wel van veel – iets oudere – vriendinnen dat arretjescake absoluut jeugdsentiment is.