25 september 2023

Voorne Post

Actueel nieuws uit Voorne

De week van Lucie Schepers

3 min read

Een supermarkt op Eerste Paasdag
Een vreemde ervaring


Het is de zondagochtend van Eerste Paasdag. Bladerend door de folders van de supermarkten kom ik een leuke aanbieding tegen. De kuipjes Lurpac zijn afgeprijsd naar 1,49. Lurpac komt uit Denemarken van het biologische merk ARLA en is roomboter met een toevoeging van koolzaadolie en is normaal bijna een euro duurder. Ik stap dus op de fiets om wat kuipjes in te slaan en nog wat andere levensmiddelen. De zon schijnt en morgen gaat het hagelen en dinsdag ook, dus je kunt het maar beter in huis hebben.. ‘Ik sla mijn hand niet graag op een lege plek’ zei mijn moeder altijd, die ook graag wat voorraad in huis had


Ik fiets langs de Rijksstraatweg en geniet van het zonlicht. Bij de supermarkt is het niet heel druk, dus prettig winkelen. Er is nog veel meer in de aanbieding, dus ik leef me lekker uit , zo vaak kom ik niet in de winkels door de Via Corona die we allemaal afleggen.  Ik hou ervan om boodschappen te doen en vast het menu voor deze week te bedenken.. Veel vrouwen vinden koken niet leuk. Ik wel , maar ik heb dan ook geen baan dus ik hoef me niet te haasten.  De Italiaanse maaltijden zijn in de aanbieding, maar die zijn kant en klaar en ik wil deze week een ouderwetse Hollandse pot koken met aardappels, groente en jus. Krootjes, spruitjes en spitskool


Als ik de boodschappen bij elkaar gezocht heb en ik de kassa gepasseerd ben, staan er twee vrouwen met de wagentjes tegen elkaar aan flink te mopperen. Ze zijn de leeftijd voor PMS al jaren voorbij, dus waarom zou je het zonlicht op je gezicht verpesten door te gaan staan saggerijnen? ‘Het is een schande‘ zegt de eerste mevrouw, ‘die buitenlanders hebben geen enkel respect voor onze cultuur en ze passen zich helemaal niet aan’. Ik denk dat ik iets gemist heb, want ik heb geen woeste bende mensen met een andere nationaliteit herrie zien schoppen.  Maar ze gaat verder en langzaam word het me duidelijk wat ze bedoeld..


‘Ik fiets langs de Rijksstraatweg’ zegt ze. Dat had ik ook gedaan, dus ik had blijkbaar toch iets gemist…‘En wat denk je’ gaat ze verder ‘Die Turkse winkel, gewoon helemaal open met een grote uitstalling buiten. En even eerder zag ik die Poolse winkel ook geopend met uitgestalde waren! Vieren die geen  Pasen? Hebben die geen respect voor Christelijke Feestdagen?’ Ik schiet in de lach, maar ze kijkt me boos aan. ‘Wat lach je nou, het is toch zo? Ik zeg ‘lieve mevrouw, de zon schijnt. Albert Heijn is open, de Jumbo en de Lidl en de Aldi ook, want die verdienen extra geld met Pasen. En u? U doet op Eerste Paasdag de boodschappen. Heeft u geen respect voor Christelijke Feestdagen? Ze draait zich om zonder me verder nog een blik waardig te keuren en ik hoor haar tegen haar vriendin zeggen: ‘Zeker zo’n eng links wijf’.  Ik schiet weer in de lach, maar ze hoort het niet meer…Ik heb in elk geval een vrolijke Eerste Paasdag…