do. feb 25th, 2021

Voorne Post

Actueel nieuws uit Voorne

De week van Lucie Schepers

2 min read

Naar  de winkel


Het is de zaterdag voordat op zondag de strenge winter van een week begint. Als ik in mijn  portemonnee kijk, schrik ik van de beperkte hoeveelheid hedendaagse betaalmiddelen. Ik moet dus echt naar goedkope supermarkten en zelfs daar de inkopen onder controle houden. Ik rijd naar de eerste goedkope super, een knap eind vanuit de Jan Blankenstraat. Blijkbaar was niet helemaal scherp geweest, want ik had alleen dat weinige geld meegenomen en mijn mondkapje vergeten. Bij de winkel aangekomen staan een aantal klanten te wachten tot er een leeg karretje naar buiten komt -alles karretjes waren op. De wachttijd val wel mee, dus ik loop vast zonder mondkapje naar een caissière en vraag of zij een mondkapje voor me heeft. ‘Nee’ zegt ze, maar u kunt er wel kopen, ze liggen in de winkel. Ik zie de volgorde voor me: ik moet zonder mondkapje de winkel in om mondkapjes te kopen, die afrekenen en dan weer in de rij gaan staat voor een karretje. Om een of andere reden stuit mij dit tegen de al hartkloppingen vertonende borst, en ik verlaat de winkel..


Naar een andere winkel


Op de fiets verplaats ik naar de andere kant van het Kanaal door Voorne, waar een jongeman de wachtende klanten snel van schone karretjes voorziet. Ik vertel hem dat ik geen mondkapje heb. Hij loopt even naar binnen en komt binnen een minuut terug met een heel pakje mondkapjes. Ik wil er eentje uit halen, maar hij schudt van ‘nee’ en zegt ‘neem ze allemaal maar’  Even later geeft hij me een schoon wagentje. Ik ga dolgelukkig naar binnen, mijn geld is toereikend voor de nodige boodschappen. Wanneer ik de winkel uit loop lacht de jongeman naar me en wenst met nog fijne dag. Ik maak er geen gewoonte van om vreemde mannen te zoenen, maar het scheelde weinig.


Tot volgende week

Lucie