vr. dec 9th, 2022

Voorne Post

Actueel nieuws uit Voorne

De Week van Lucie Schepers

2 min read

Gedeelde ruimtes…

Er is een nieuw fenomeen in de stadsinrichting: ‘Shared Space’ oftewel gedeelde ruimte. Spijkenisse begon ermee en maakte een gemeenschappelijke verkeersruimte voorvoetgangers, fietsen, scooters, auto’s en autobussen.

Pal tegenover een scholengemeenschap – niet echt een heel slim, maar wel heel modern idee. En het moet tegenwoordig allemaal modern zijn. De peteroliestelletjes zijn vervangen door airfryers en jawel ook Hellevoetsluis is opgestoten in de vaart de volkeren. Wij hebben een echte gedeelde ruimte, meerdere zelfs op het bijna geheel gerenoveerde winkelcentrum De Struytse Hoeck. Ik ga meestal naar het Evertsenplein, maar ik vind het nieuwe centrum erg mooi geworden. Op die gedeelde ruimte na dan…Want, om eens een plekje te noemen; voor de winkel van Albert Heijn moet ik wanneer ik de bonusaanbiedingen wil bemachtigen oppassen voor fietsers, scooters, ja zelfs voor vrachtwagens, want die mogen daar allemaal zijn en rijden. De vrachtwagens let ik zelf wel op, maar het zijn vooral de fietsers – die vroeger door de beveiliging werden gecorrigeerd om af te stappen maken nu wheelies en ik moet nogal eens voor zo’n circusartiest in de dop uitwijken wil ik geen wheelie tussen mijn benen krijgen. Ik weet het – het is hartstikke leuk om te doen, maar ik ben toch blij dat mijn Evertsenplein geen gedeelte ruimte heeft. maar wel een geweldige slager, een prima bakker en een prima bloemenwinkel. En ik kan er op de fiets naar toe. Als ik die dan maar aan de buitenrand parkeer…