zo. okt 24th, 2021

Voorne Post

Actueel nieuws uit Voorne

Burgemeester sluit drugslab in Brielle

2 min read

 

Op donderdag 11 maart 2021 is tijdens een bedrijvencontrole een drugslab ontdekt in een loods op bedrijventerrein ’t Woud in Brielle. In de loods zijn grote hoeveelheden chemicaliën aangetroffen die gebruikt worden bij het produceren van synthetische drugs. Na ontmanteling van het drugslab heeft de burgemeester de loods direct voor zes maanden gesloten. De politie doet verder onderzoek.


Direct gevaar voor omgeving
Een drugslab is een kleine chemische fabriek. Dit betekent explosiegevaar en de aanwezigheid van giftige dampen en vloeistoffen. De kans is groot dat het chemische afval van een lab eindigt in de natuur. Daarmee zorgt het voor grote gezondheidsrisico’s en hoge opruimkosten die vaak voor rekening van de samenleving komen. De gemeente Brielle treedt daarom bestuurlijk hard op tegen de productie van en handel in drugs en alle overlastvormen die dat met zich meebrengt.


Voorkom crimineel gebruik van bedrijfspanden
Criminelen huren panden voor hun illegale activiteiten om zelf buiten te schot blijven. Maar verhuurders van deze panden komen in de spotlights te staan als dit pand in verband wordt gebracht met drugscriminaliteit, witwassen of illegale huisvesting. Bij het verhuren van panden is het van het grootste belang dat potentiële huurders grondig gescreend worden en dat men alert is op verdachte omstandigheden. Vooral in deze moeilijke tijd waarin verhuurders inkomen goed kunnen gebruiken is het zaak om  extra alert te zijn. De brochure ‘Veilig uw pand verhuren’ biedt handvatten, op www.politie.nl  is hier meer over te vinden.  Bij financiële moeilijkheden kan er contact opgenomen worden met de gemeente Brielle.


Meld overlast
De politie is samen met de gemeentelijke opsporingsambtenaren zeer alert op panden in de gemeente waar mogelijk illegale drugs geproduceerd, opgeslagen en/of verhandeld wordt. Het is belangrijk dat de inwoners verdachte panden of drugsoverlast melden. Mede daardoor weten politie en gemeente beter op welke plekken en tegen wie er actie nodig is. De gemeente Brielle roept haar inwoners op om drugsoverlast of verdachte situaties meteen te melden. Bel daarvoor het alarmnummer 112. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem door te bellen naar 0800-7000.