za. aug 13th, 2022

Voorne Post

Actueel nieuws uit Voorne

Beleef de Vestinghaven Hellevoetsluis

2 min read

 

foto Dominique Sonneveld

Elke eerste zondag van de maand
Elke eerste zondag van de maand t/m oktober is het tijd voor ‘Beleef de Vestinghaven Hellevoetsluis’. Deze dag kan iedereen de vestinghaven Hellevoetsluis beleven met diverse rondleidingen. Op zondag 7 augustus van 13:00 uur zullen er weer 4 rondleidingen plaatsvinden. Deze duren ieder ongeveer 1,5 uur.


Rondleiding Verdedigingswerken Hellevoetsluis
Je maakt met een gids een wandeling over het westelijk deel van de Hellevoetse verdedigingswerken en beleeft een ware reis door eeuwen geschiedenis over dit bijzondere militaire erfgoed.


Rondleiding Droogdok Jan Blanken
Luister naar de verhalen over de geschiedenis van Hellevoetsluis en Droogdok Jan Blanken. Ga met een rondleider mee door de gangen van het dok en leer meer over de werking van het droogdok


 

 

Foto Dominique Sonneveld

Rondleiding Ramtorenschip Buffel
Laat je door onze rondleider alles vertellen over de geschiedenis van de Buffel aangevuld met anekdotes en weetjes over het leven aan boord van de Buffel.


Rondleiding stadsgids Michiel de Ruyter
Grote zeeslagen werden gestart vanuit Hellevoetsluis. Geniet van de verhalen van onze Michiel de Ruyter- stadsgids en ga even terug in de tijd. LET OP: Bij minder dan 4 deelnemers zal de rondleiding niet doorgaan.


Alle rondleidingen starten op zondag 7 augustus 2022 om 13:00 uur vanaf Droogdok Jan Blanken (Dokweg 5, 3221 AE Hellevoetsluis) en eindigen bij de tuin van gemeentehuis Hellevoetsluis (Oostzanddijk 26, 3221 AL Hellevoetsluis) rond 14:30 uur. Wil je een arrangement of rondleiding boeken? Alle tickets zijn uitsluitend online te verkrijgen. Voor de meeste rondleidingen en het toeristentreintje kun je tot uiterlijk één uur voor aanvangstijd je online ticket kopen via https://fortresseholland.nl/tickets/ Wil je gebruik maken van het Toeristentreintje Hellevoetsluis vanaf een van de deelnemende campings (o.a. Midicamping Van der Burgh en Camping ’t Weergors) naar Droogdok Jan Blanken? Boek jouw ticket voor het toeristentreintje samen met de ticket voor een van de rondleidingen. Je dient voor zowel de heen- als terugreis een ticket te boeken. Vergeet deze dus niet bij het boeken van je rondleiding toe te voegen


Verbinden van toerisme en erfgoed in de regio
Beleef de Vestinghaven Hellevoetsluis dient als het begin van een mooie samenwerking voor terugkerende activiteiten in en rondom Vestinghaven Hellevoetsluis. In samenwerking met Camping ‘t Weergors, Midicamping van der Burgh, Stichting Verdedigingswerken, Natuurgids Karin Noordhuis en stadsgids Michiel de Ruyter verbinden we de regio op het gebied van toerisme en erfgoed en willen we een impuls geven aan de beleving van Hellevoetsluis en de regio.