vr. sep 17th, 2021

Voorne Post

Actueel nieuws uit Voorne

Afsluiting seizoen Kaboutervoetbal FC Vlotbrug

2 min read

In september 2020 werd er bij FC Vlotbrug gestart met Kaboutervoetbal. “Deze groep is bedoeld voor de kleintjes van 4 en 5 jaar” vertelt Richard Meijninger; die met het idee kwam om deze groep weer nieuw leven in te blazen. 


Het bleek een groot succes. Niet alleen onder de kinderen maar ook zeker onder de ouders, die met veel liefde op allerlei manieren hun hulp aanboden.  Ondanks de beperkingen omtrent Covid-19, konden de Kabouterjes dankzij de hulp bijvoorbeeld in de winter een paar keer doortrainen in sporthal de Morgenstont en helaas konden de ouders tijdens de trainingen niet aanwezig zijn, maar trakteerde Nikki van der Kind de ouders wekelijks op honderden actiefoto’s in de groepsapp. Omdat er het afgelopen jaar geen doorstroming naar andere elftallen mogelijk was, waardoor het aantal deelnemers opliep, waren er wekelijks minimaal 8 mensen nodig om 32 Kaboutertjes te trainen. We hebben nooit zonder hulp gezeten en we hebben dit echt samen gedaan en daar ben ik heel trots op” aldus Richard. 


Op woensdag 23 juni zat ook voor de Kabouters dit voetbalseizoen erop. En bij een mooi seizoen hoort een spetterend einde. De kleine Kaboutertjes keken hun ogen uit bij het zien van het springkussen, de zeepbaan en diverse leuke oud Hollandse spelletjes. Als afsluiter werd er patat gebakken, er werden ijsjes uitgedeeld, en als laatste verrassing kwam er een clown met voor ieder spelertje een ballon.  


“Ik ben enorm dankbaar voor dit afgelopen jaar en zou ook een aantal mensen heel graag met naam en toenaam willen noemen als dank voor hun inzet. Zonder hen zouden er geen Kabouters zijn geweest en had ik dit nooit voor elkaar gekregen. Dus dank je wel Peter Hoogstraten, Mitchell Zuijderwijk, Cindy Langendoen, Jeffrey Jansen, Jorik van Meeuwen, Moniek Klijnsmit, Laura van Unnik, Nikki van der Kind, Dennis Artist, Patrick de Roodt, Andy van Klinken, Jeffrey Hermsen, Jeanette Meijninger-Ligtermoet, Reno Entertainment, Anloma Dierenbenodigdheden en OwnStyle Engineering & Technical Support. Zonder deze mensen was het nooit zo’n enorm succes geworden”. 


Volgend seizoen stromen er 19 kabouters door naar de J07 en J08, Richard zal tot begin 2022 betrokken blijven bij de Kabouters en gelijktijdig met zijn zoon Lucien doorstromen naar de J07. “De Kabouters van vandaag spelen over ruim 10 jaar misschien wel in onze selectie. Hier is waar het allemaal begint. De liefde voor de club en het spel. Mooi om hier deel van uit te maken en om te zien dat het onder de kinderen en hun ouders net zo leeft als bij ons”.