5 december 2023

Voorne Post

Actueel nieuws uit Voorne

Nieuwe gemeentelijke onderscheiding voor Voorne aan Zee

2 min read

Gemeente Voorne aan Zee werkt momenteel aan een nieuwe gemeentelijke onderscheiding. Het doel van de onderscheiding is om jaarlijks een inwoner officieel te erkennen voor hun bijdrage aan de gemeenschap. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet aan bepaalde criteria worden voldaan. De gemeentelijke onderscheiding wordt normaal gesproken elk jaar uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie.


Een teken van waardering
Deze onderscheiding is een teken van waardering van de gemeente en de lokale gemeenschap voor personen (of instellingen) die een voorbeeldfunctie vervullen in Voorne aan Zee of iets bijzonders hebben gedaan. Het gaat om inwoners die zich op vrijwillige basis en zonder eigenbelang inzetten voor de gemeenschap, bijvoorbeeld op sociaal, maatschappelijk of cultureel gebied. De voormalige gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne hadden elk hun eigen gemeentelijke onderscheiding. Deze mooie traditie om als gemeente waardering te tonen aan inwoners wil Voorne aan Zee graag voortzetten.

Ontwerp voor de nieuwe onderscheiding
In oktober werden kunstenaars in Voorne aan Zee uitgenodigd om een ontwerp in te dienen voor de nieuwe gemeentelijke onderscheiding. Uit de verschillende inzendingen is een ontwerp gekozen. De naam en uitvoering van de nieuwe onderscheiding worden onthuld tijdens de nieuwjaarsreceptie in januari.

Oproep voor kandidaten voor de onderscheiding
We reiken de eerste gemeentelijke onderscheiding graag uit tijdens de nieuwjaarsreceptie op 11 januari. Kent u iemand die aan de criteria voor de gemeentelijke onderscheiding voldoet? Dan kunt u deze persoon voordragen. Op de website www.voorneaanzee.nl/gemeentelijke-onderscheidingen vindt u de voorwaarden. U kunt ook contact opnemen met Kabinetszaken op telefoonnummer 14 0181 of per e-mail via kabinet@voorneaanzee.nl. Zij kunnen u uitleggen hoe u te werk moet gaan. De uiterste datum voor het indienen van een aanvraag / voor het voordragen is 13 december 2023.